My 170g cube

Discussion in 'Tank Journals' started by grizfyrfyter, Apr 13, 2018.

  1. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    I was a firefighter with the US Forest Service for 9 years.
     
    ashburn2k likes this.
  2. ashburn2k

    ashburn2k Webmaster

    my brother was on the team 1 in LA, and i contracted with USFS for a year. small world.
     
  3. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    A Pic from this morning [​IMG]
     
    kinetic likes this.
  4. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Finally figured out what's wrong with my apex.

    I have been having trouble with it for about 6 months. It randomly restarts and sometimes loses its programming. I talked with Neptune and they offered a discounted replacement but it's not something in the budget just yet.

    I noticed my kessils were flickering (controlled by a variable voltage port) and it stopped when I unplugged my Skimmer pump (also controlled by variable voltage port) they stopped flickering.

    I haven't had a single reboot or issue since.

    I'm hoping to order a new apex soon and this one can go to my daughter's tank.
     
    kinetic likes this.
  5. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Sounds like there is a feedback interference coming from that pump driver.

    What kind of pump is it?
     
  6. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Reef octopus VarioS 6
     
  7. Vhuang168

    Vhuang168 Supporting Member

    Hmm, those are usually pretty good. I would check the wire and plugs.
     
  8. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    I'll switch Skimmer control to the other channel in the port and use the other side of the cable (icecap gyre control cable).
     
  9. rygh

    rygh BOD

    Back when I connected the Apex 0-10V output to my DIY lights, I remember reading that if you
    put too much load on that, it can cause problems with the Apex micro-controller.
     
  10. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Like running the lights and pump at full power?
     
  11. rygh

    rygh BOD

    No, not the normal plugs.
    Loading the special 0-10V output control port itself.
    Load on that needs to be in the milli-amps.
     
  12. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Should I call it a Bounce House Blasto? [​IMG]
     
    Baykes likes this.
  13. Ibn

    Ibn Supporting Member

    Seems to happen when the blastos gets to adult size in polyps. Here's the last colony that I grew from a single polyp to this fist size colony. Seems to happen with the ones which likes light.
    [​IMG]

    I've got another one right now that doesn't like light at all and sits in the shade full time, but has great colors. It just refuses to grow even though the single polyp has increased in size overall.
     
  14. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    My Yuma is getting puffy[​IMG]
     
    Baykes likes this.
  15. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Picked up a 1" frag of ORA Pearlberry today.
     
  16. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Got a "giant acan" from a lfs.

    [​IMG]
     
  17. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    And took a shot of the tank too.

     
    glee likes this.
  18. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Took a trip to Twins aquarium in Stockton today.

    6"+ maxima clams for $95
    [​IMG]
     
  19. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    I picked this one up and a pair of kessil A360we. Frag tank should be up and running soon. [​IMG]
     
    tankguy, glee and robottaway like this.
  20. grizfyrfyter

    grizfyrfyter Supporting Member

    Installed the new fuge Light. [​IMG]
     

Share This Page